Osa 5. Kehosuhde

Osan tavoitteet:

 • Tunnistaa, millainen suhde itsellä on omaan kehoon
 • Tutustua myönteisen kehonkuvan viitekehykseen
 • Tutustua kehoteemaisiin harjoituksiin

Osan tehtävät:

 1. Harjoitus: Body appreciation scale -kysely (BAS2)
 2. Lue teksti: Myönteisen kehonkuvan viitekehys
 3. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen

Johdanto teemaan

Oletko koskaan miettinyt, miten suhtaudut omaan kehoosi? Katsotko peilikuvaasi lempeästi vai näetkö helposti itsessäsi vain virheitä ja muutosta kaipaavia kohtia? Entä vertailetko omaa kehoasi muihin vai iloitsetko omasta ainutlaatuisuudestasi?

Tässä osiossa keskitytään tunnistamaan ja tutkailemaan suhdettamme omaan kehoomme Body Appreciation scale -kyselyä apuna käytetään. Oman kehosuhteen tutkailun lisäksi tutustutaan KEHUVA-toiminnassa käytettyyn myönteisen kehonkuvan viitekehykseen.

Tehtävä 1. Harjoitus: BAS2-kysely

Lataa tämän tehtävän lopusta itsellesi Body Appreciation Scale -kysely (BAS2) ja vastaa itsenäisesti kyselyn väittämiin. Pohdi tämän jälkeen joko parin kanssa/ryhmässä tai itsenäisesti seuraavia kysymyksiä:

 • Miltä harjoituksen tekeminen tuntui? Kiinnititkö vastatessasi huomiota erityisesti ulkonäköösi vai myös kehon toiminnallisuuteen? Opitko itsestäsi ja suhteestasi omaan kehoosi jotain uutta? 
 • Pohtikaa, voisiko testin tekeminen olla joillekin vaikeaa? Miksi tai miksi ei? Miten testiä voisi hyödyntää kehoteeman käsittelyssä nuorten (tai muun kohderyhmän) kanssa? 

Tehtävä 2. Lue teksti: Myönteisen kehonkuvan viitekehys

Lue linkin takaa löytyvä teksti myönteisen kehonkuvan viitekehyksestä. Kerro tämän jälkeen sivun alaosan kommenttiosiossa, mitä ajatuksia teksti herätti.

Huom. Kommentoida voi nimimerkillä. Sähköpostiosoitekentän voi jättää tyhjäksi.

Tehtävä 3. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen

KEHUVA-verkkokoulutuksen käytyäsi saat tunnukset materiaalipankkiin, johon on koottu KEHUVA-hankkeen aikana kehitettyjä tai hyödynnettyjä harjoituksia ruoka- ja kehoteemaan liittyen. Alla olevaan tiedostoon (tiedosto avautuu lataa-painikkeen avulla) on poimittu materiaalipankista kolme esimerkkitehtävää. Tutustu niihin ja pohdi alla olevia kysymyksiä oppimispäiväkirjaasi.

 1. Soveltuisiko joku harjoituksista omaan työhösi? Miksi tai miksi ei
 2. Pohdi, millaisissa tilanteissa harjoitukset tai jokin niistä voisi toimia?

Siirry 6. osaan ->

<- 4. osaan

Verkkokoulutuksen etusivulle

56 kommenttia artikkeliin ”Osa 5. Kehosuhde

 1. Nimetön sanoo:

  Minut teksti herätti ajattelemaan miten moniulotteinen asia myönteinen kehonkuva onkaan, ja miten suurelta osin media ruokkii pääosin ulkonäköön liittyvää tyytymättömyyttä ja kasaa yhä nuoremmille paineita mahtua tietynlaiseen muottiin ja näyttää ”yleisten” kauneusihanteiden mukaiselta. Ajatuksia herättävä oli myös esimerkki länsimaiseen kulttuuriin muuttaneista zimbabwelaisista naisista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s