Hanke päättyi, mutta KEHUVA-lähestymistapa jatkaa

Kehonkuva hyvinvoinnin perustana (KEHUVA) -hanke päättyi lokakuun lopussa 2019. Siinä kehitetty KEHUVA-lähestymistapa jatkaa kuitenkin elämäänsä, samoin kuin tämä KEHUVA-verkkosivusto. Hankkeen kokemukset osoittavat, että KEHUVAn kaltaiselle lähestymistavalle on tarvetta ja tilausta ruoka- ja kehoteemoja työssään käsittelevien ammattilaisten arjessa.

KEHUVA-verkkokoulutus on nyt avoinna kaikille keho- ja ruoka -teemoista kiinnostuneille ammattilaisille. Tuunasimme koulutusta hieman aiempien koulutuskokemusten pohjalta. Kaiken kaikkiaan KEHUVA-koulutuksiin on oltu kovin tyytyväisiä: Lähes 300 koulutuksiin osallistuneesta ammattilaisesta yli 92 % oli jokseenkin tai täysin samaa mieltä siitä, että pystyy hyödyntämään koulutuksessa oppimaansa työssään, 94% suosittelisi koulutusta kollegoilleen. Tämä palaute kannustaa meitä jatkamaan!

KEHUVA-nettisivuja on täydennetty myös hankkeen päätösseminaarin äänitallenteella ja nuorten kanssa toteutetuilla audiodokumenteilla. Ne löytyvät nettisivujemme Äänijulkaisut -osiosta.  

Hankkeen päätösseminaari järjestettiin lokakuussa Helsingissä G Livelabissa. Päätösseminaarissa kuunneltiin yhdessä audiodokumentaristi Katarina Blomqvistin ja Vamoksen nuorten kanssa toteutettuja audiodokumentteja, joissa nuoret avaavat kuuntelijoille ajatuksiaan ja kokemuksiaan omasta keho- ja ruokasuhteestaan. Päätösseminaarissa näistä koskettavista dokumenteista kuunneltiin neljä ja käytiin niiden herättämien ajatusten pohjalta kiinnostuvia ammattilaiskeskusteluja. Kaikki kuusi toteutettua audiodokumenttia on julkaistu myös omina kokonaisuuksinaan Äänijulkaisut-osiossa. Myös YLE on ollut kiinnostunut dokumenteista, ja julkaiseekin niiden pohjalta toteutetun dokumenttikollaasin 12.1.2020. Kiitos tästä yhteistyöstä YLElle! 

Syksyn 2019 aikana ehdimme myös tekemään yhteistyötä Ohjaamoiden Onni-hankkeen ja Turun kaupungin kanssa. Yhdistimme Turussa KEHUVA-lähestymistapaa Rakkaudella Minä -ryhmään, jossa yhdessä ryhmän nuorten kanssa pohdimme itsearvostuksen teemoja eri näkökulmista. Myös tässä ryhmässä KEHUVA-harjoitukset tuntuivat toimivan hyvin.

KEHUVA-lähestymistapaa integroidaan parhaillaan terveyden edistämisen määrärahalla toteuttavan SomeBody-hankkeen SomeBody® ja ruoka -koulutuksessa. SomeBody® on Satakunnan ammattikorkeakoulussa kehitetty lasten ja nuorten keho-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava ryhmätoteutuksiin perustuva menetelmä, jossa on paljon yhtymäkohtia KEHUVA-lähestymistapaan. Ammattilaisten SomeBody® ja ruoka -koulutuksessa hyödynnetään KEHUVA-verkkokoulutusta, jota täydennetään lähikoulutuspäivissä SomeBody-ryhmiin soveltuvien ruokaharjoitteiden opiskelulla.

KEHUVA-lähestymistapaa hyödynnetään myös Ruokakunta-hankkeessa, jota rahoitetaan niin ikään terveyden edistämisen määrärahalla. Ruokakunnassa kehitetään varhaiskasvatusikäisten lasten ruokailua ja ruokakasvatusta kuntatasolla muotoiluajattelua hyödyntämällä.

Myös ensi vuosi tuo kaikkea uutta ja mielenkiintoista tullessaan: julkaisemme tammikuussa uunituoreita KEHUVA-podcasteja, joissa tarkastellaan keskeisiä KEHUVA-teemoja, kuten ruokasuhdetta, kehonkuvaa, kehotietoisuutta ja syömishäiriöitä eri alojen ammattilaisten kanssa. Pysy siis mukana!

Verkkosivujen lisäksi KEHUVA jatkaa myös somessa. Instagramissa voit seurata meitä @KEHUVA-työote ja Twitterissä @kehuvahanke.

Yksi kommentti artikkeliin ”Hanke päättyi, mutta KEHUVA-lähestymistapa jatkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s